Kuka ilmastodelegaatti?

pyöreesivuprofiili

Tämän vuoden ilmastodelegaattina toimii Katri Ylinen.

Allianssin seuraavaksi ilmastodelegaatiksi on valittu 25-vuotias Katri Ylinen. Ilmastodelegaattina hänen päätehtävänsä on edistää nuorten osallisuutta ja hyvinvointia ilmastopolitiikasta käytävässä keskustelussa Suomessa ja kansainvälisesti. 

Ilmastodelegaatti vahvistaa nuorten osallistumista ilmastopoliittisessa päätöksenteossa, edistää nuorten äänen kuulumista niin kansainvälisillä kuin kansallisillakin areenoilla sekä lisää nuorten tietoutta ilmastokysymyksissä.

  • Huhtikuussa 2016 yli 170 maata allekirjoittivat yhdessä Pariisin ilmastosopimuksen. Päivä oli historiallinen, sillä ainuttakaan muuta YK:n sopimusta ei ole yhtenä päivänä allekirjoitettu niin monen valtion puolesta. Se jos mikä osoittaa, että olemme viimeinkin päässeet eteenpäin ilmastonmuutoksen vakavuuden kyseenalaistamisesta ja nyt olemme siirtyneet aikaan jolloin todelliset muutokset voivat alkaa. Juuri siksi tänä vuonna Marokossa järjestettävä YK:n ilmastosopimuksen osapuolikokous, COP22, on tärkeä suunnannäyttäjä sille miten, mihin, ja millä volyymilla kansainvälinen ilmastopolitiikka etenee seuraavaksi, sanoo Ylinen.

Alunperin Nokialta kotoisin oleva, tamperelaiseksi itsensä mieltävä, ja Forssassa tällä hetkellä opiskeleva Ylinen on aktiivinen toimija vihreiden nuorten toiminnassa, niin Suomen kuin Euroopan laajuisesti. Ylinen opiskelee Hämeen ammattikorkeakoulussa kestävää kehitystä, ja valmistuttuaan haluaa jatkaa lukemaan ilmastonmuutoksen maisteriohjelmaan Kööpenhaminaan.

Ilmastodelegaatti edustaa nuoria ja Allianssia Suomen ilmastofoorumeilla, kuin myös Marokon osapuolikokouksessa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s